Sedinta foto animale de companie

Cum organizezi o ședință foto pentru patrupedul tău

Sigur te-ai întrebat cum organizezi o ședință foto pentru cățelul tău fotogenic, pentru că vrei să-l faci vedetă pe Insta cu un set de poze super. Sau poate ai o pisică (sau două) și știi sigur că o să adune toate like-urile, așa că vrei să o fotografiezi cât mai frumos? Iată câteva idei pentru o ședință foto reușită cu animăluțul tău de companie.

Fă-ți rost de elemente de decor pentru poze

Sedinta foto pisica
Sedinta foto cu pisică vărgată pe blăniță albă

Sigur ai văzut pe net ședințe foto de bebeluși, bebe nou născuți care dorm angelic înfășurați în tot felul de păturici pufoase (dacă nu, click pe link, vei ajunge în site-ul unui fotograf care face astfel de poze). Pentru mulți dintre noi, să ai un animal de companie este ca și cum ai avea un bebeluș cu blană, așa că poate fi o idee minunată să îi faci câteva poze cocolit așa, în somn. Așa că ai nevoie de elemente de decor pufoase (blănițe sintetice sau păturici moi) sau texturate (pânză), care să fie în culori care contrastează frumos cu blana. De exemplu, dacă ai o pisică albă, e minunat dacă o fotografiezi pe o blăniță maro sau chiar roșie.

Dacă vrei priviri aținitite către obiectiv, fă rost de ceva bun, care atrage atenția

Sedinta foto caine
Sedinta foto cu un cățel atent

Știm că pisicile nu prea au chef să se uite la aparatul foto (sau la telefon) când vrem să le facem poze, iar câinii întorc capul după ceva interesant ce au auzit exact în secunda în care declanșezi. Așa că, dacă vrei poze în care ochii cei frumoși, căprui, aurii, verzi sau albaștri, să se uite țintă în obiectiv, trebuie să poți atrage cu ceva atenția vedetei. Deci, gustările să fie la îndemână, iar, pentru pisici, merge și cu undițe cu pene sau clopoței, dar vezi că se plictisesc repede, deci trebuie să fii rapid cu pozele.

Alege cu atenție locul fotografiei și lumina

Foto artistica pisica
Foto artistică – pisică neagră, fundal negru, lumină bună

Nimic nu e mai rău în fotografie ca lumina prost aleasă. Caută unghiurile potrivite și folosește întâi pentru teste un animăluț de pluș de culoare apropiată cu al tău. Așa o să vezi exact cum cade lumina, din ce unghi să abordezi poza și cum ar putea ieși fotografia finală. Poți să vezi dacă ai suficient contrast, dacă lumina aleasă pune în valoare subiectul (și strălucirea naturală a blănii) și poți să ajustezi (uneori e nevoie de lumină suplimentară sau, dimpotrivă, să mai stingi din lumini).

Alege o poziție confortabilă pentru poză

Sedinta foto cu fetita si iepuras
Sedinta foto cu fetita si iepuras

Degeaba ai o idee excelentă de a face o poză mătușii tale, surorii celei mici sau copilului ținându-l în brațe pe blănosul familiei, dacă el (sau ea) nu stă confortabil. Se va zbate și va încerca să scape, așa că ai să obții în poză o persoană zâmbitoare și ceva nedefinit și zburlit undeva la pieptul ei, pe scurt, o imagine teribil de mișcată. Așadar, caută să-i așezi pe toți cei care vor fi în poza ta în poziții confortabile, care să le placă.

Succes!

Leave a Reply