Cățelușă cu viermișori, crize epileptiforme

„Am găsit sâmbătă o cățelușă care are în jur de 7 săptămâni și am observat că are viermișori; am dus-o la veterinar și i-a administrat un fel de gel în guriță ca să îi elimine, ceea ce a și făcut.

A două zi ne-am dus din nou cu ea și i-am făcut vaccinul, apoi a doua zi dimineață a făcut ca o criză de epilepsie: a făcut spume la gură și a făcut pe ea pișu.

Am fost cu ea din nou la doctor și ne-a dat un medicament și vitamina B1, însă a început să facă tot mai des crizele și i-a pierit pofta de mâncare. Am fost din nou cu ea la doctor care i-a dat glucoză și încă o vitamină de care nu-mi mai amintesc cum îi spune, însă nu și-a revenit încă.

Aș vrea să știu încă o părere cu ce am putea să facem ca să-și revină și să fie iar în formă și să mănânce…”

_________________

Simptomatica descrisă poate duce la mai multe diagnostice de aceea cățelul trebuie văzut totuși de un alt medic veterinar.

În infestatiile masive parazitare în urma descompunerilor viermilor intestinali apare foarte frecvent la căței intoxicația cu ascaron, un produs extrem de toxic care poate da o paletă foarte largă de simptome și manifestări. Crizele epileptiforme fac parte din acest cortegiu de simptome.

De asemenea, nu se poate exclude nici epilepsia esențială care de multe ori poate apare încă de la o vârstă foarte tânără.

Oricum, un tratament de susținere trebuie imediat început, iar dacă crizele sunt puternice și frecvente, cel puțin o perioadă trebuie evitate vitaminele din complexul B, care pot agrava intensitatea acestora.

Dr. Mihai Burcescu
Clinica Veterinară Trivetorex
B-dul Ferdinand I, nr 88, sect. 2, București

Leave a Reply