Pisica aleargă brusc și se scarpină fără motiv aparent

„Am o pisică femelă, castrată, de 12 ani, care de câteva zile are un comportament bizar. Are stări alternante de apatie și hiperactivitate, are spasme musculare ale zonei posterioare a spatelui, aleargă dezordonat și fără țintă, se scarpină din senin și se întrerupe la fel de brusc. Într-un cuvânt, este ori foarte agitată ori apatică fără nici un motiv.

Nu i-am schimbat regimul alimentar, nu am făcut reamenajări interioare sau alte modificări în apartament.

Nu este prima dată când manifestă aceste simptome, dar de această dată sunt foarte puternice și ține de 2 zile. Mi-ați putea, vă rog, recomanda ce să fac.

Mulțumesc, Sorin”

_______________________

Acest gen de manifestări sunt specifice atât alergiilor sau ingestiei de substanțe toxice (dacă, de exemplu, aveți plante de apartament și pisica ronțăie din ele din când în când sau dacă sare cu lăbuțele pe chiuveta proaspăt dată cu spray de curățat), pot fi manifestări nervoase cauzate de înțepăturile de purici (dar cel mai probabil nu este cazul pisicii dumneavoastră) sau pot semnala probleme de natură neurologică, a căror cauză o poate stabili numai medicul veterinar în urmă unui consult. Prin urmare, este recomandabil să duceți pisica la doctor.