Câine de 6 ani șchioapătă, e apatic, tremură, nu mănâncă și bea multă apă

„Aș avea o problemă cu un ciobănesc german de 6 ani jumătate. De aproape 2 luni șchioapătă când la o lăbuță când la alta.

Am fost la veterinari cu el și se simțea bine după ce îi se făcea o injecție cu antiinflamator, dar după ce trecea efectul îl durea la fel de tare și am fost, i-am făcut radiografii și au ieșit în ordine, dar ni sa dat să îi dăm niște vitamine și atâta… Și deja a devenit complet apatic, doarme și stă și tremură într-un loc, de abia poate să meargă, nu prea mănâncă decât mâncare destul de puțină, pare că nu prea poate să înghită, bea foarte multă apă și îi curg ochii…

Veterinarii la care am fost până acum, în număr de 3, spun ori că nu are nimic ori că nu știu ce ar putea să aibă.

Aveți cumva habar ce ar putea să aibă?”

______________________

Simptomatologia descrisă este foarte variată și poate duce spre mult prea multe diagnostice false.

În astfel de situații trebuie consultat un medic cu experiență care să poată urmări toată evoluția și care să poată lua o anamneză cât mai exactă.

Probabil că este vorba de o afecțiune nu strict legată de aparatul locomotor, ci care determină secundar astfel de simptome.

Mai mult ca sigur sunt implicate și organe interne, de genul rinichiului și eventual ficatului, în tot acest cortegiu de simptome descrise.

Analizele de sânge, biochimie, hemoleucogramă, probabil că pot furniza informații în plus în acest caz; de aceea vă recomand să le faceți.

Din păcate, mai mult de atât, prin intermediul unui simplu mesaj, nu pot să ajut. De aceea, repet, încercați să găsiți cât mai repede un medic care să va poată ajuta să descilciti tot acest ghem de simptome. Dacă suneti din București, puteți veni la clinica Trivetorex.

Dr. Mihai Burcescu
Clinica Veterinară Trivetorex
B-dul Ferdinand I, nr 88, sect. 2, București 

Leave a Reply