Pisicuțe cu zâmbet de star

Tartrul și placa bacteriană, una din cele mai întâlnite afecțiuni la pisici.

Ca și dinții oamenilor și dinții pisicilor trebuie îngrijiți pentru a evita apariția tartrului și a plăcii bacteriene, afecțiuni ce pot provoca multe neplăceri animalului dumneavoastră preferat.

Știați că 85% dintre pisicuțe suferă de afecțiuni ale dinților și gingiilor? Pentru a evita aceste neplăceri se recomandă periajul regulat acesta ajutând pisicul dumneavoastră să aibă un „zambet de invidiat”. Periajul se poate face cu o periuța specială pentru animale său cu o periuța de dinți pentru copii, iar medicul veterinar vă va recomanda o pastă de dinți specială pentru animale, bogată în enzime. Nu folosiți pasta de dinți obișnuită, deoarece animalele au tendința să o înghită iar efectul produs de pasta noastră de dinți nu este unul tocmai plăcut, pasta de dinți specială pentru animale nu prezintă nici un pericol în cazul în care pisica dumneavoastră o va înghiți.

Îngrijirea dinților pisicuței va începe la o vârstă fragedă ( 3-6 luni), iar un control dentar de rutină se a face o dată la 6 luni. Este important să avem grijă de dinții animalului nostru de companie, deoarece afecțiunile nedepistate și netratate la tip vor afecta starea generală de sănătate a pisicului și pot provoca schimbări de comportament.

Placa bacteriană contribuie la apariția infecțiilor la nivelul gingiilor și afectează rădăcina dinților, dacă nu este tratată la timp și corect cel mai adesa se recurge la extragerea dintelui afectat și de aici vor urma alte probleme, una din cele mai importante fiind aceea că pisicuța dumneavoastră nu va mai putea mânca hrană uscată, de aici apărând carențe în alimentație.

Cum puteți observa afecțiunile dentare?

Trebuie doar să urmăriți atent obiceiurile de a mânca ale pisicii și câteva alte aspecte ce țin de comportament, astfel dacă observați că pisicul refuză hrana uscată, mestecă doar pe o parte sau mesteca foarte greu, nu mai are poftă de mâncare, gura lui are un miros neplăcut, dacă observați un exces de salivă sau chiar hemoragii la nivelul gingiilor este cazul să vă prezentați de urgență la veterinar.

În concluzie: mai bine prevenim decât să tratăm!

Leave a Reply