Motănel, a devenit agresiv și nesociabil după o cădere de la etaj

„Am un motănel de aproape un an. Menționez că îl am din primele săptămâni de viață. La început totul era ok. Avea foarte mare încredere în mine se juca tot timpul, dormea în brațele mele și era foarte sociabil.

De când a căzut de la etaj și i s-au administrat timp de 3 zile injecții, nu mai lasă pe nimeni să pună mână pe el, mă scuipă numai când îl strig și așa mai departe.

Pe lângă asta a început să mănânce și foarte mult.

Ce aș putea să fac? Menționez că este așa de aproximativ 3 luni. Am încercat în tot acest timp să nu îi dau niciun fel de atenție la sfatul unui medic.”

________________

Pisoiul a trecut printr-o situație foarte neplăcută pentru el și este încă traumatizat atât de cădere cât și de manevrele medicale. De căzut, a căzut singur, dar injecțiile i s-au făcut după ce dumneavoastră, persoana în care avea încredere totală, l-ați dus timp de trei zile la rând la medic. Pisoiul nu are de unde să știe că injecțiile au fost spre binele lui și a perceput întreaga situație ca pe o agresiune. A fost transportat până la veterinar, a fost ținut ca să i se poată face tratamentul și a fost înțepat. Prin urmare, acum se ferește de dumneavoastră și va continua așa atâta vreme cât își va aminti neplăcerea prin care a trecut.

În ceea ce privește faptul că acum mănâncă mult mai mult, este posibil să fie și din cauza stresului, dar și din cauza vitaminelor pe care probabil i le-a administrat medicul sau pur și simplu datorită creșterii și apropierii de vârsta adultă. Păstrați-i rațiile normale și adecvate vârstei lui pentru că, în caz contrar, riscă să se îngrașe.

Tot ceea ce puteți face pentru remedierea comportamentului motanului este să aveți răbdare și să îi acordați o atenție deosebită, dar nu insistentă. Este totuși posibil ca la aceasta să se fi referit medicul care v-a spus să îl lăsați în pace. Pisoiul trebuie să își recapete încrederea în dumneavoastră, iar pentru aceasta este nevoie de afecțiune și blândețe. Cu alte cuvinte, nu îl forțați să stea la mângâiat, dar atunci când se apropie de dumneavoastră puteți încerca să îl alintați. Profitați de faptul că cere de mâncare și mângâiați-l înainte să-i dați porția. Încercați să-l hrăniți bob cu bob, din mână și eventual să-l mângâiați înainte de fiecare bucățică de mâncare pe care i-o dați. Totul este să aveți foarte multă răbdare.

De asemenea, pentru a evita posibilitatea ca motanul să cadă a doua oară de la înălțime, luați câteva măsuri de protecție – plasele din material metalic sau plastic rezistent puse la geamuri de obicei sunt suficiente și în acest fel scăpați și de țânțari.

Leave a Reply