Mituri și adevăruri despre câine

Mituri despre câine!

Miturile legate de câini au apărut de la domesticirea câinilor, iar unele dintre ele rămân chiar și în ziua de azi. Care dintre ele sunt adevărate și care sunt răsuflate? Aici vom enumera 10 mituri despre câine pe care le întâlnim din când în când.

Mitul # 1: Câinii mănâncă iarbă numai dacă sunt bolnavi.
Strămoși, cum ar fi lupii, au mâncat un întreg animal. Animalele mici de pradă de obicei se hrănesc cu ierburi și fructe de pădure, iar acest lucru este cel mai probabil de unde a apărut gustul pentru iarbă. Cele mai recente cercetări arată că, pur și simplu, câinilor doar le place să mănânce iarbă. Dacă iarba este tratată cu substanțe chimice, atunci poate fi periculoasă pentru animalul tău de companie. Unii veterinari cred că câinii vor consuma intenționat cantități mari de iarbă pentru a provoca vărsături, dacă nu se simt bine sau au consumat ceva toxic. Consumând prea multă iarbă (sau prea des) poate necesita o vizită la cabinetul medicului veterinar.

Mitul # 2: Câinii de interior nu au nevoie de prevenirea viermilor la inimă.

Spune asta țânțarilor care au zburat în casa ta și au privit câinele ca un bufet. Țânțarii răspândesc viermi la inimă și pot ateriza pe animalul tău în interior sau în aer liber. Prevenirea viermilor la inimă este foarte importantă pentru sănătatea câinelui tău. Un câine infectat cu viermii la inimă se confruntă cu un proces de tratament lung și costisitor, și numai dacă daunele nu sunt prea grave atunci când sunt găsite.

Mitul # 3: Un câine va fi bine în mașină atâta timp cât deschizi puțin geamurile.
Niciodată, nu face asta niciodată, chiar dacă crezi că ești doar un pic de fugă. Chiar și la temperaturi scăzute, căldura din interiorul unui vehicul se poate ridica rapid, iar acest lucru este și mai periculos la temperaturi mai înalte. Lăsarea câinelui tău în interiorul autovehiculului este la fel de rău ca introducerea câinelui într-un cuptor și pornirea căldurii. Lăsând câinele într-o mașină poate fi, de asemenea, împotriva legii în unele state.

Mitul # 4: Dându-i rămășițele de mâncare câinelui tău vei reduce risipa.
În timp ce coșul tău de gunoi nu se va umple cât mai repede, tu îți hrănești câinele cu oase dăunătoare, alimente bogate în grăsimi și chiar ingrediente care sunt toxice pentru câinele tău. Oasele fierte sunt cunoscute în special pentru despicare și imaginați-vă doar ce ar putea face aceste cioburi organelor interne ale câinelui tău.  Alte consecințe implică probleme gastro-intestinale și pancreatice. Fă-i o favoare câinelui tău și rămâi la hrana pentru câini.

Mitul # 5: Gura câinelui este mai curată decât gura unui om.
Nu ți-ai văzut câinele să-și lingă fundul sau să mănânce peștele câinelui vecinului? Deși este adevărat că majoritatea germenilor din gura câinelui sunt specifici și inofensivi pentru câini, aceasta nu include locul în care gura câinelui ar fi putut fi. Lingerea asfaltului, mâncatul ierbii, lipăitul apei murdare de ploaie și tot felul de chestii nedigerabile pe care nu le-ai mânca niciodată pot ajunge pe fața sau pe gura ta. Câinii cărora nu le sunt periați dinții pot avea, de asemenea, acumulare de tartru și exces de bacterii. O altă posibilitate sunt viermii. Oamenii pot obține viermi de la câini fără a observa, până la apariția simptomelor. Imaginează-ți că fecalele câinelui tău au viermi microscopici, care sunt ușor de transmis. Chiar și un lins al fundului poate avea același efect. Încă vrei să oferi un sărut umed neglijent?

Mitul # 6: Datul din coadă este un semn al unui câine fericit.
Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Datul din coadă poate fi, de asemenea, un semn de frică, anxietate sau agresiune amenințătoare. Coada se poate bâțâi mai încet, haotic sau în timp ce se îndoaie pe spatele unui câine. Uită-te la limbajul total al corpului înainte de a te apropia de un câine pe care nu-l cunoști.

Mitul # 7: Cățelușele trebuie să fete o dată pui, înainte ca ele să poată fi castrate.
Acest mit este unul dintre cele mai grave – și unul care menține suprapopularea o problemă constantă. Cățelele nu trebuie să fete înainte ca acestea să poată fi modificate. Nu există dovezi care să ateste faptul că această metodă oferă beneficii pentru sănătate, dar există dovezi ample potrivit cărora reducerea frecvenței problemelor de sănătate viitoare reduce în același timp suprapopularea.

Mitul # 8: Rasele pe lista interzisă sunt mereu agresive și vor ataca pe oricine le dau șansa.

Mituri ca acestea pun doar paie pe foc care este legislație specifică de rasă. Orice câine poate fi agresiv fără o socializare și o pregătire adecvată (sau necorespunzătoare). Studii arată că niciun câine nu se naște în mod inerent periculos sau răutăcios, iar unii dintre acești câini „agresivi și periculoși” superior sunt ca fiind prietenoși decât cei pe care îi considerăm inofensivi.

Mitul # 9: Un nas uscat sau cald este un semn că un câine este bolnav.
Nasurile câinilor nu sunt întotdeauna reci și umede, iar uscăciunea ocazională este perfect normală. Există, de asemenea, multe motive pentru care câinele tău să aibă un nas uscat. Un nas care curge, o mucozitate colorată sau o acumulare de crustă nu este bună, deci mergi către medicul veterinar dacă observi aceste simptome.

Mitul # 10: Puțină ciocolată nu va face rău.
Ciocolata poate fi toxică și poate pune viața câinilor în pericol. Doar un pic de ciocolată neagră poate fi de ajuns pentru a ucide un câine mic. Păstrează ciocolata pentru tine și nimeni nu va fi rănit.

 

Leave a Reply