O altă specie de lup, diferită de lupul cenușiu este lupul roșu. Lupul roșu trăiește doar în Pennsylvania și centrul Texasului.
Numărul de lupi roșii aflați în libertate este foarte mic; prin creșterea lupilor în rezervații se încearcă salvarea speciei și creșterea numărului lor. Această încercare este destul de dificilă pentru ca lupii roșii au nevoie de un spațiu mare, cuprins între 10 – 100 km pătrați, pentru a trăi și vâna.
Lupul roșu trăiește în grupuri restrânse; spre deosebire de lupul alb, care trăiește în haite extinse, lupul roșu trăiește în grupuri “familiale” formate din mascul și femelă plus puii lor. Masculul își alege femela o singură dată în viață. iar puii sunt crescuți de ambii părinți în aceeași măsură.
O pereche de lupi roșii dă naștere la 2-4 pui, o dată pe an; aceștia rămân lângă părinți în jur de 6 luni, timp în care învață să vâneze singuri și să se apere de eventualii prădători.
Preferă să se hrănească cu ratoni și căprioare dar, în lipsa acestora vânează orice alt animal mic.
În afară de vânatul pentru blană al lupilor roșii, un alt motiv pentru care numărul lor a scăzut este acela că o mare parte din ei se împerechează cu coioți; astfel, trăsăturile specifice rasei se diminuează treptat.
Populația de lupi roșii existentă în prezent se reduce la 300 de exemplare în captivitate și alte câteva sute în libertate.
Trăsături specifice:
- Culoarea merge de la cărămiziu până la gri și negru.
- Ca statură, este mai mic decât un lup cenușiu, dar mai mare decât un coiot.
- Greutatea variază între 18 kg – femelă și 36 kg- masculul.
Andreea P.
JuniorEditor
Animalutze.COM