SCHIOPATAT CANE CORSO

Aici se poarta discutiile despre problemele de sanatate ale cainilor.

Moderator: PaulT

SCHIOPATAT CANE CORSO

Postby jojo on Tue Nov 13, 2012 2:59 pm

Buna,
As avea si eu nevoie de parerea voastra in legatura cu o problema pe care o avem. Aysha noastra, in varsta de 9 luni, are de 6 saptamani un schiopatat destul de urat pe piciorul stanga spate. Medicul veterinar ne-a spus ca sunt dureri de crestere, ca acestea vor disparea in timp si, pe langa Petphos-ul grand chien- 6 pastile pe care I le dam acum, la 36 de kg ale ei, ne-a prescris si Megaflex (3 capsule/zi), calciu lactic (2/zi), A+D2 (1/zi) si 9 vita (pentru ca nu prea avea pofta de mancare). Dureri avea pentru ca plangea in fiecare seara, iar schiopatatul era prezent la fiecare plimbare. De cateva zile, am inlocuit Megaflex-ul cu un alt produs, Hyaloral se numeste, de cand a venit frigul doarme noaptea in casa si am observat o imbunatatire evidenta a starii ei de sanatate. Nu mai plange, schioapata foarte rar si a redevenit nebuna de acum cateva luni. Medicul ne-a spus sa nu ne punem problema de displazie de sold, ca e mult prea devreme sa ne gandim la asta la momentul acesta si din cauza aceasta nici nu ne-a recomadat investigatii suplimentare (radiografie).
Ea a luat in greutate in decurs de 1 luna aproape 10 kg si ma gandesc ca aceasta ar putea fi o cauza a durerilor aparute? Mi se pare ca s-a latit in piept si ca picioarele din fata sunt mult mai dezvoltate decat cele din spate la acest moment.
As aprecia mult comentariile voastre, va multumesc.
jojo
puiandru
puiandru
 
Posts: 8
Joined: Thu Jun 21, 2012 6:52 pm

Re: SCHIOPATAT CANE CORSO

Postby PaulT on Thu Nov 15, 2012 12:32 am

E dificil de comentat. Considera ce ti-a spus vetul si o sa vedeti cum evolueaza schiopatatul cu timpul. Ati discutat si despre o posibila medicatie anti-inflamatoare pentru calmarea durerii?
The only thing two dog trainers can agree on is what a third dog trainer is doing wrong

Image
User avatar
PaulT
Forum Dog Behaviorist
 
Posts: 4906
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:12 pm
Location: Kirkland, WA, USA

Re: SCHIOPATAT CANE CORSO

Postby jojo on Sun Jan 13, 2013 6:23 pm

Imi cer scuze ca nu am raspuns la aceasta problema pe care chiar eu am postat-o. Aysha e mult mai bine, se pare ca intr-adevar exista dureri de crestere la cainii de talie mare, ca nu e doar un mit... S-au rezolvat durerile si sciopatatul cu ajutorul unui supliment nutritional pe baza de acid hialuronic, glucozamin sulfat si colagen. Din cate am inteles, glucozamin sulfatul are si efecte antiinflamatorii, se pare ca a ajutat-o si in privinta durerilor. Am urmat tratamentul destul de mult timp, il vom termina curand si sper sa nu mai apara probleme. Totusi, probabil din cauza durerilor pe care le-a suferit, coloana parca i s-a dezvoltat curbat, mai ales atunci cand sta mai mult culcata, cand se ridica e cocosata. La plimbare si cand indeplineste activitati mai de "paza" in curte coloana i se indreapta...
Desi asa tarziu, multumesc PaulT pentru sfaturile oferite.
jojo
puiandru
puiandru
 
Posts: 8
Joined: Thu Jun 21, 2012 6:52 pm

Re: SCHIOPATAT CANE CORSO

Postby PaulT on Tue Jan 22, 2013 10:44 pm

Ma bucur ca ati reusit sa treceti cu bine peste aceasta problema.
The only thing two dog trainers can agree on is what a third dog trainer is doing wrong

Image
User avatar
PaulT
Forum Dog Behaviorist
 
Posts: 4906
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:12 pm
Location: Kirkland, WA, USA


Return to Probleme de sananate la caini

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests