Castrarea si sterilizarea la caini

Aici se poarta discutiile despre problemele de sanatate ale cainilor.

Moderator: PaulT

Castrarea si sterilizarea la caini

Postby the_forsaken on Mon Dec 14, 2009 11:33 pm

Buna.
Catelul meu este Dingo, in varsta de 1 an si cateva luni, de rasa tomberoneza.
Acum problema e urmatoarea: stiu tot ce presupune castrarea la pisici, si femela pisica si si motanul au trecut prin operatie. Femela, pentru riscul tumorilor si bolilor si pentru ca era si ea chinuita, avea calduri foaret dese, si motanul pentru ca incepuse sa miaune noaptea si sa marcheze.
Dar caine n-am mai castrat niciodata pana acum.
Dingo este, oarecum, caine de curte- traieste afara. Cand l-am intrebat pe fostul nostru veterinar ( RIP :( ) a zis ca la un catel mascul, care sta in curte, castrarea nu e necesara, ca ar fi doar un stres inutil. Si cunoscandu-l pe Dingo, stiu ca ar fi speriat , nu suporta prea bine durerea.
Acum, faza este ca vreau sa ma informez mai bine. Dingo e un caine dominant ( lucru pe cale sa se schimbe... dar doar pe cale ) s circula parca un mit cum ca , cainii castrati nu sunt atat de dominanti si le scade agresivitatea ( Dingo are probleme si cu agresivitatea fata de alti caini ) . E adevarat? ar trebui sa consider castrarea ? E mai sanatos pentru el, sau e aiurea, si inutil, cum a zis dl. dr.? Nu am de gand sa-i cauzez probleme sua stres fara rost..
In acest topic sa discutam si alte detalii despre castrare/sterilizare la caini.

[ Ps: am cautat un subiect despre castrare/sterilizare de m-am chiorat :lol: . Daca mai este vreunul, si l-am ratat eu, imi cer scuze. ]
He is your friend, your partner, your dog
You are his love, his life, his leader
He will be yours, faithful and true to the last beat of his heart
You owe it to him to be worthy of his devotion
Image
Rada :)
User avatar
the_forsaken
Piranda sau Esmeralda, la alegere
 
Posts: 2894
Joined: Sun Mar 05, 2006 10:16 am
Location: Medias- sau in my happy place :)

Re: Castrarea si sterilizarea la caini

Postby PaulT on Tue Dec 15, 2009 2:07 am

Sunt mai multe topicuri in care mai apar referinte despre castrare/sterilizare. Cred e e mai bine sa facem unul nou si acesta sa contina toate discutiile avute pe aceasta tema. Legat de intrebarile tale vei gasi toate raspunsurile la efectele castrarii/sterilizarii in topicul de psihologie.

Regula de tinut minte legat de schimbarile de comportament de dupa castrare/sterilizare este:
Exista 50% sanse de a altera un anumit comportament prin castrare daca acesta a fost invatat deja. In cazul in care se va produce o schimbare, aceasta este rapida in 50% (o luna) din cazuri si lenta in 50% (6 luni - 1 an).

Si eu iti recomand sa il castrezi pe Dingo, dar nu acum, ci mai la vara pentru ca acum e frig si Dingo nu este tinut in casa. La vara cand se face vremea buna cand ai timpul si banii necesari du-te si castreaza-l. Ai sanse sa nu mai fie asa dominant si reduce agresivitatea cu alti caini, fuga de acasa si marcatul teritoriului.
The only thing two dog trainers can agree on is what a third dog trainer is doing wrong

Image
User avatar
PaulT
Forum Dog Behaviorist
 
Posts: 4906
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:12 pm
Location: Kirkland, WA, USA

Re: Castrarea si sterilizarea la caini

Postby szabynutz on Sat Jan 02, 2010 11:36 pm

animalele se ingrasa dupa castrare?
szabynutz
puiandru
puiandru
 
Posts: 17
Joined: Fri Oct 23, 2009 9:24 pm

Re: Castrarea si sterilizarea la caini

Postby PaulT on Sun Jan 03, 2010 1:22 am

Raspunsul corect este NU. Dar orice animal se va ingrasa daca i se da prea multa mancare fara exercitiu fizic. Problema cea mai mare e de fapt in atitudinea stapanilor, care se induioseaza de animal si ii dau mai multa mancare decat de obicei, ca de e "bolnavior mititelul" si uite asa se ingrasa cainele si apoi toti spun ca s-a intamplat asa pentru ca au castrat cainele. De multe ori doar pentru ca animalul este in covalescenta pentru cateva zile, adica nu face nimic si sta degeaba, i se reduce portia de mancare cu 10% in aceasta perioada. In cateva zile se trece la programul normal zilnic si totul reintra in normal. Mishu si-a revenit a doua zi si era nemancat de 48 de ore (ca asa se procedeaza inainte si dupa operatie) si cum l-am adus acasa a trebuit sa-l plimb de doua ori structurat ca avea prea multa energie. De mancat a primit la fel si nu s-a ingrasat nici un pic, dar cainii mei sunt alergati/plimbati riguros in fiecare zi.
The only thing two dog trainers can agree on is what a third dog trainer is doing wrong

Image
User avatar
PaulT
Forum Dog Behaviorist
 
Posts: 4906
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:12 pm
Location: Kirkland, WA, USA


Return to Probleme de sananate la caini

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests