by donna on Mon Mar 07, 2005 1:12 pm
Cumpara de la farmacia veterinara pastilute de ivermectina.Da-le cate un sfert de pastila la fiecare si dupa doua saptamani repeti tratamentul. La o catelusa pe care am tratat-o, a dat rezultate foarte bune.
In ceea ce priveste transmiterea raiei la animale parerile medicilor sunt impartite, altii ca se ia,altii ca nu.
Acum 4 ani am gasit pe strada o catelusa vai de sufletul ei, mai mult moarta. Nu avea pic de par pe ea, era toata numai rani sangerande,unele pline de puroi si avea in jur de 10-12 kg (era o catea comunitara de talie medie,adulta). Dupa 5 luni de bai cu taktik, a reusit sa puna blana pe ea si s-a ingrasat, ce mai, era o frumusete.Si ca sa-mi fie pomana completa,hai s-o si castrez. Am castrat-o si dupa vreo 2 saptamani i-a reaparut raia. Freac-o din nou vreo 2-3 luni, da-i cu vitamine si tin minte ca doctorul i-a facut niste injectii imunostimulatoare (in fiecare saptamana un anumit dozaj,vreo 6 saptamani la rand), cert este ca pana acum nu -a mai reaparut raia.
Si partea frumoasa este ca nici unul dintre cainii mei din apartament nu au luat raie.Au stat impreuna, au dormit impreuna s-au jucat impreuna.
Explicatie ???
Pe atunci nu aflasem de ivermectina, dar acum 2 luni catelusa vecinei mele,o pechineza simpatica a luat raie.Saraca, urechile si picioarele erau chele de tot. I-am dat cate un sfert de ivermectina combinat cu bai cu taktik si acum are un par de toata frumusetea, nu mai are nici un fel de probleme.