Tel: 0751.22PETS (0751.227387)
E-mail: petshop@animalutze.com
Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
 

Ursul brun

Animalutze.com >> Alte animalutze >> Ursul brun


Ursul brun - Ursus Arctos ArctosUrsul Brun, a carui denumire stiintifica este Ursus arctos, este raspandit in mare parte din Eurasia si in America de Nord. Desi numarul ursilor bruni a scazut foarte mult, in unele zone chiar disparand definitiv, acest animal inca se gaseste in efective importante in Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada si peninsula Scandinava. Ursul brun este omnivor, avand ca principale surse de hrana pestii si radacinile diferitelor plante. De asemenea, se mai hraneste cu mici mamifere si ocazional vaneaza si animale mai mari, cum ar fi caprioare. In lupta pentru mancare, un urs brun matur poate face fata unei confruntari cu haite de lupi sau feline mari. Au fost identificate peste 15 variatii de urs brun, insumand aproape 200.000 de exemplare. Cea mai intalnita subspecie este ursul brun "comun" (Ursus arctos arctos), prezent mai ales in estul Europei. Rusia adaposteste 120.000 de ursi bruni, in timp ce muntii Carpati sunt al doilea habitat, ca numar, din Europa cu aproximativ 5.000 de exemplare. In Franta si Spania, ursii bruni sunt in pericol de disparitie iar in insulele Britanice acest animal este extins.




Articole disponibile:

Ursul Brun (Ursus arctos)

informatii generale ursul brun, a carui denumire stiintifica este ursus arctos , este raspandit in mare parte din eurasia si in america de nord. desi numarul ursilor bruni a scazut foarte mult, in unele zone chiar disparand definitiv, acest animal in...
Citeste intregul articol


Abonare newsletter
Asociatia M.A.M.E.
Petitie Vier-Pfoten impotriva fermelor de blana



www.stopfumatul.ro    ip.info.ro   www.e-studio.ro   www.teste-carnet.ro   E-Media CMS    Servicii Web Design   Blog E-Studio