Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
 
Animalutze.com >> Pisici >> diverse >> Cum sa te inscrii la expozitiile feline Sofisticat

Cum sa te inscrii la expozitiile feline Sofisticat

Posesorii de pisici frumoase, cu sau fara pedigree si crescatorii de pisici de rasa isi fac o placere din a concura in expozitii feline cu arbitraj international, concurand pentru titluri, cupe si rosete.

Orice pisica se poate inscrie daca:

1. Are carnetul de sanatate cu toate vaccinarile la zi si este clinic sanatoasa. Medicul veterinar va verifica la intrarea in expozitie starea pisicii si carnetul de sanatate inainte de a permite intrarea in expozitie.

2. A completat nu mai tarziu de 7 Aprilie 2008 (pentru expozitia din 12-13 Aprile 2008) formularul de inscriere.

3. A achitat taxa de inscriere.


Pisica de rasa si pisica de casa

Asociatia recunoaste ca pisici de rasa acele pisici care poseda un certificat de origine (pedigree). Aceste pisici pot fi inscrise la categoriile adresate lor (pui 3-6 luni, pui 6-10 luni, adulti si adulti castrati. La adulti, participarea se face in clasa aferenta titlului detinut de pisica. Pisicile fara origine cunoscuta se pot inscrie la clasa “Pisica de casa”, deasemenea impartiti ca pui 3-6 luni, 6-10 luni si adulti, cu mentiunea ca incepand cu varsta de 10 luni ele sa fie castrate/sterilizate pentru a participa in aceasta clasa. (aceasta cerinta este recent aprobata de FIFe si adoptata si de Sofisticat).

Un mic exemplu: primesc un telefon
- Buna ziua doamna, am un pisoi si as dori sa particip si eu la expozitie.
- Pisoiul este de rasa? intreb.
Mi se raspunde “da, este persan”.
- Poseda un act de origine (pedigree), care sa contina si un arbore genealogic pe 4 generatii?
- Nu, dar sigur este de rasa.
- De unde reiese asta, doar din felul in care pisoiul arata? intreb.
- Da, si il stim si pe tatal pisoiului, mi se raspunde.
- Asta inseamna ca aveti un pisoi frumos, dar fara genealogie (stramosi) cunoscuti, ceea ce nu-l face sa apartina unei rase anume; nu numai aspectul conteaza, insa conteaza si acesta in masura apropierii de un standard al rasei (standard pe care il puteti gasi pe www.fifeweb.org la sectiunea Breeds unde va alegeti rasa Persian); faptul ca dumneavoastra credeti ca pisoiul foarte frumos pe care il detineti respecta standardul nu este de ajuns pentru a-l face de rasa.
- Pai si ce fac, stapanii motanului nu au facut pedigree si puiului, dar stiu sigur ca e de rasa...?
- Daca doriti doar participarea la o expo felina si este castrat, va puteti inscrie la sectiunea Pisica de casa; pentru a participa la celelalte categorii trebuie sa discutati cu cel de la care ati luat pisoiul si sa lamuriti cu acesta chestiunea pedigreeului.
- Primesc si acolo premii sau vin doar ca sa-l admire lumea?
- Bineinteles ca exista premii si pentru acesta categorie, raspund.

Convorbirea continua, domnul in cauza interesandu-se de modalitatile de inscriere la expo, modalitati pe care le voi descrie in continuare.


Cum ma inscriu?

Simplu, pe pagina de net a A.F.Sofisticat (www.sofisticat.ro) – pagina ce va fi disponibila in curand - exista o sectiune unde puteti descarca formularul de inscriere la expozitie pe care trebuie sa-l completati.

Acelasi formular va poate fi trimis pe email, fax, prin posta sau va poate fi inmanat personal daca trimiteti o cerere in acest sens la sofisticatshows@gmail.com sau la tel/fax 021/3306921.

Odata formularul completat corect (prin aceleasi mijloace se poate primi ajutor la completarea acestor formulare) este trimis la organizatori (date de contact: sofisticatshows@gmail.com, tel/fax 021/3306921 sau Bucuresti, str.Vasile lupu 1A, sector 1, Bucuresti) insotit de dovada platii taxei de expo.

Taxa de expo este 10 eur/zi/pisica in cazul unei pisici de casa, 15 eur/pisica/zi in cazul unei pisici de rasa. De asemenea, cu incepere de la a treia pisica inregistrata de acelasi expozant taxa se reduce la 5 euro si respectiv 10 euro/pisica/zi pentru pisici de casa, respectiv de rasa.

Taxele sunt mai mari daca cel care se inscrie NU este membru al unui club ce a aderat la Felis Romania, sau membru al unui club cu care asociatia noastra are semnate acorduri de reciprocitate ce stabilesc si reduceri la cuantumul taxei.

Aceste taxe se platesc in lei la cursul zilei sau in Euro in conturile Sofisticat:

Asociatia felina Sofisticat
Adresa : str.Vergului nr.59
CIF 17558185
RO 54 RZBR 0000 0600 0652 4999
RO66 RZBR 0000 0600 0762 3308 EURO

Vei primi un mail de confirmare a inscrierii pe o adresa pe care o completezi in formular. Si, gata, esti pe calea cea buna!

Asa-i ca nu e greu cand ai toate informatiile la dispozitie? Atunci te asteptam alaturi de noi la expo, la Sala Palatului, in Bucuresti, pe 12 si 13 aprilie 2008!


Ce conditii trebuie sa respect pt a participa la expo?

In primul rand, trebuie sa urmezi procedura de inscriere in limita perioadei de inscriere prevazuta de organizator. In al doilea, trebuie sa te asiguri ca pisica pe care o vei expune este in perfecta stare de sanatate si ca acesta este toaletata corespunzator (urechi curate, unghii taiate scurt, spalata si pieptanata conform rasei); pisica trebuie sa detina un carnet de sanatate completat, parafat si completat de medicul veterinar (acest carnet trebuie sa contina vaccinarile obligatorii, care sa fie in termen). Apoi, pentru participare trebuie sa ai pregatite urmatoarele lucruri: castroane, apa si mancare, litiera si nisip, perdelute si pernuta pentru a asigura comfortul felinei in cusca de expozitie si eventual cateva jucarii preferate ale pisici pentru a ii asigura distractia pe durata expozitiei. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati membrii clubului, care in limita timpului disponibil, vor fi incantati sa va ajute.

Teo Paul
Secretar Carte de Origine, Felis Romaniatrimite prin YM Nota articolului:
         
recomanda unui prietenNimeni nu a comentat. Fii tu primul care comenteaza!
Adauga comentariu la acest articol:
utilizator
email
titlu
comentariu
introduceti textul din imaginea alaturata
vreau sa primesc prin email comentariile la acest albumAbonare newsletter
Asociatia M.A.M.E.
Petitie Vier-Pfoten impotriva fermelor de blanawww.stopfumatul.ro    ip.info.ro   www.e-studio.ro   www.teste-carnet.ro   E-Media CMS    Servicii Web Design   Blog E-Studio