Nu aveti produse in cosul de cumparaturi
 
Animalutze.com >> Pasari >> diverse >> Manifestari de agresivitate la pasari de companie

Manifestari de agresivitate la pasari de companie

Anumiti posesori de pasari se plang de faptul ca acestea, desi aflate in perfecta stare de sanatate, sunt agresive, chiar daca in aparenta nu au facut nimic care sa determine acest comportament. In alte cazuri, posesorii de pasari constata ca favoritul (sau favorita) lor a devenit agresiv peste noapte. Cum se explica totusi agresivitatea pasarilor sanatoase?

Cateva notiuni de "psihologie" avicola

In stare de libertate, pasarile traiesc in grupuri cu o "ierarhie sociala" bine stabilita. Exemplarele mai puternice ocupa pozitii superioare in aceasta ierarhie, iar exemplarele mai slabe ocupa pozitiile inferioare. Astfel, atunci cand un grup se opreste din zbor pentru odihna, membrii acestuia vor ocupa in spatiul disponibil (crengile unui copac, de exemplu) pozitii corespunzatoare locului detinut in ierahie. Orice membru al grupului care ocupa accidental o creanga superioara celei cuvenite este "penalizat" de exemplarele de rang superior.

Pozitia custii si "ierarhia sociala" in captivitate

Pentru pasare, stapanul si familia acestuia reprezinta membrii grupului din care face parte. Astfel, pasarea se va manifesta fata de acestia ca fata de membrii unui grup de pasari. Prin urmare, cu cat colivia este plasata mai sus, cu atat pasarea care o ocupa va fi mai sigura pe pozitia ei superioara in cadrul grupului, ceea ce poate determina un comportament mai agresiv in relatiile cu stapanul si familia acestuia. De obicei, simpla mutare a custii sub un anumit nivel al camerei este suficienta pentru a inlatura manifestarile de agresivitate ale pasarii.

Pasarile tinute pe umar sunt mai agresive?

Majoritatea celor care au pasari de apartament isi invata companionii sa le stea pe umar - chiar si in timpul activitatilor casnice. Pasarea tinuta astfel pe umar, la o distanta destul de mare de sol, "se simte" intr-o pozitie superioara; prin urmare, pasari care in cusca sau in alte pozitii decat pe umar nu se manifesta in general agresiv, pot avea astfel de manifestari brusc, fara un motiv aparent. Este adevarat ca o "ciupitura" de perus nu este decat neplacuta nu si periculoasa, dar in cazul pasarilor cu cioc mare si puternic, se recomanda precautie.

Asadar, pentru a ameliora manifestarile agresive este suficient sa mutam cusca mai jos si sa fim precauti in cazul in care obisnuim pasarea pe umar - aceste masuri pot "rezolva" problema agresivitatii si la pasarile cu personalitate agresiva innascuta.

.trimite prin YM Nota articolului:
         
recomanda unui prietenNimeni nu a comentat. Fii tu primul care comenteaza!
Adauga comentariu la acest articol:
utilizator
email
titlu
comentariu
introduceti textul din imaginea alaturata
vreau sa primesc prin email comentariile la acest albumAbonare newsletter
Asociatia M.A.M.E.
Petitie Vier-Pfoten impotriva fermelor de blanawww.stopfumatul.ro    ip.info.ro   www.e-studio.ro   www.teste-carnet.ro   E-Media CMS    Servicii Web Design   Blog E-Studio